П`ятниця, 19.04.2024, 19:31
Вітаю Вас Гість | RSS
 УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ШАХТАРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Відділ праці [17]
Відділ праці
Відділ контроля за призначенням пенсій і допомог [2]
Відділ контроля за призначенням пенсій і допомог
Відділ організаційно - правової роботи [42]
Відділ організаційно - правової роботи
Відділ персоніфікованого обліку пільг [0]
Відділ персоніфікованого обліку пільг
Відділ по роботі з пільговою категорією населення [1]
Відділ по роботі з пільговою категорією населення
Відділ грошових виплат і компенсацій [0]
Відділ грошових виплат і компенсацій
Відділ автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат [0]
Відділ автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Травень » 21 » ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ ЛИСТ від 21.02.2013 р. № 1757/0/5.2-10/6/13
08:09
ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ ЛИСТ від 21.02.2013 р. № 1757/0/5.2-10/6/13

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 21.02.2013 р. № 1757/0/5.2-10/6/13


Щодо процедури продовження строку

роботи комісії з проведення розслідування

нещасного випадку на виробництві




Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України надає роз'яснення щодо процедури продовження строку роботи комісії, утвореної наказом роботодавця, під час проведення розслідування нещасного випадку на виробництві.

Пунктом 14 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232 (далі - Порядок), визначено обов'язки комісії, утвореної наказом роботодавця, та встановлено термін щодо їх виконання.

Зокрема, комісія зобов'язана з'ясувати обставини і причини настання нещасного випадку, одержати письмові пояснення потерпілого, якщо це можливо, опитати осіб - свідків нещасного випадку та причетних до нього осіб та на підставі зібраних матеріалів визначити, пов'язаний чи не пов'язаний випадок з виробництвом, скласти відповідний акт (акти) та передати його (їх) роботодавцеві для за-твердження.

Разом з тим, у випадках, зазначених у пункті 31 Порядку, або у разі виникнення потреби у проведенні лабораторних досліджень, експертиз, випробувань для встановлення обставин і причин настання нещасного випадку строк розслідування нещасного випадку може бути продовжений роботодавцем, який утворив комісію, за письмовим погодженням з територіальним органом Держгірпромнагляду за місцезнаходженням підприємства (далі - територіальне управління).

З цією метою роботодавець своєчасно письмово звертається до територіального управління з обґрунтуванням неможливості завершити протягом 3 робочих днів розслідування нещасного випадку у зв'язку з відсутністю документів (пояснення, висновки компетентних органів і установ тощо), необхідних для встановлення обставин і причин настання випадку та прийняття комісією рішення щодо його класифікації.

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1242 затверджено Типову інструкцію з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади (далі - Типова інструкція), яка встановлює загальні положення щодо функціонування структурних підрозділів з діловодства, вимоги до документування управлінської інформації та організації роботи з документами в установах незалежно від способу фіксації та відтворення інформації, яка мається в документах, включаючи їх підготовку, реєстрацію, облік і контроль за виконанням.

Типовою інструкцією також встановлено загальні положення щодо організації контролю за виконанням документів та типові строки щодо їх виконання.

Пунктом 192 Типової інструкції визначено, що документи, в яких не зазначено строк виконання, повинні бути виконані не пізніше ніж за 30 календарних днів з моменту реєстрації документа в установі, до якої надійшов документ (запит роботодавця або робочого органу виконавчої дирекції Фонду).

Також у пункті 31 Порядку зазначено, що у разі неотримання протягом місяця від відповідних органів матеріалів розслідування катастрофи, аварії чи пригоди (події) на транспорті комісія складає акти за формою Н-5 і Н-1 (у разі коли нещасний випадок визнано таким, що пов'язаний з виробництвом) на безпосередніх учасників дорожнього руху та осіб, які користувалися транспортним засобом, але не причетні до керування.

Враховуючи вищезазначене, територіальне управління за результатами розгляду звернення роботодавця приймає рішення щодо продовження розслідування на строк до 30 календарних днів.

У разі неможливості з об'єктивних причин завершити розслідування у строк, погоджений з посадовою особою територіального управління, порядок його продовження повторюється за аналогічною схемою.

Разом з тим зазначаємо, що відповідно до пункту 33 Порядку контроль за своєчасністю та об'єктивністю проведення розслідування нещасних випадків, підготовкою матеріалів розслідування тощо здійснюють органи державного управління, органи державного нагляду за охороною праці, виконавча дирекція Фонду та її робочі органи відповідно до компетенції.

На підставі вищевикладеного та з метою здійснення контролю за дотриманням комісіями вимог Порядку в частині своєчасності та об'єктивності проведення розслідування, а також прав потерпілих, членів їх сімей або уповноваженої особи, яка представляє їх інтереси, посадовою особою територіального управління необхідно розглянути зазначене звернення роботодавця і підготовлені матеріали розслідування та прийняти рішення відповідно до законодавства.

Зазначене роз'яснення прошу довести до посадових осіб територіальних управлінь Держгірпромнагляду.


Заступник Голови Держгірпромнагляду                                                              С. Дунас

Категорія: Відділ праці | Переглядів: 436 | Додав: trud | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ВАЖЛИВО!

Роз`яснення Міністерства соціальної політики України, щодо колективно-договірної роботи


Заходи Державної та Регіональної цільових соціальних програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року у м. Шахтарську


Заходи щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища та заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру в м.Шахтарську на період 2013-2017 років

Стрічка новин
Праздники сегодня
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz