Четвер, 28.03.2024, 17:19
Вітаю Вас Гість | RSS
 УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ШАХТАРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Відділ праці [17]
Відділ праці
Відділ контроля за призначенням пенсій і допомог [2]
Відділ контроля за призначенням пенсій і допомог
Відділ організаційно - правової роботи [42]
Відділ організаційно - правової роботи
Відділ персоніфікованого обліку пільг [0]
Відділ персоніфікованого обліку пільг
Відділ по роботі з пільговою категорією населення [1]
Відділ по роботі з пільговою категорією населення
Відділ грошових виплат і компенсацій [0]
Відділ грошових виплат і компенсацій
Відділ автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат [0]
Відділ автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Січень » 31 » Реабілітаційні центри
11:55
Реабілітаційні центри
                                                                        Реабілітаційні центри

Управління праці та соціального захисту населення Шахтарської міської ради повідомляє про можливість забезпечення безкоштовними реабілітаційними послугами дітей-інвалідів у реабілітаційних закладах Донецької області.

Рання медична, психолого-педагогічна та соціальна реабілітація дітям-інвалідам раннього віку може бути надана в умовах реабілітаційних відділень відкритого типу, створених на базах будинків дитини.

На виконання Державної цільової програми реформування систем закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Указу Президента України від 16.12.2011р. «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», з метою забезпечення дітей-інвалідів та дітей з відхиленнями у стані здоров’я раннього віку реабілітаційними заходами у складі чотирьох будинків дитини області, що мають добру матеріальну технічну базу, реабілітаційне обладнання, апарати та кваліфікований персонал, створені відділення реабілітації на 100 ліжок.

До відділень реабілітації приймаються діти у віці від 0 до 4-х років із сімей з вродженими вадами опорно-рухового апарату, хворобою Дауна, затримкою психо-мовного та стато-моторного розвитку, розумовою відсталістю легкого та помірного ступенів, заїканням, хромосомними порушеннями, розладами артикуляції мови, ВІЛ-інфекцією, наслідками перенесених нейроінфекцій, аутизмом.

Термін проведення медико-соціальної реабілітації становить 45 днів. У разі потреби, за рішенням лікувально - консультативної комісії будинку дитини, термін перебування і відділені реабілітації може бути продовжений до 90 днів. За бажанням батьків впроваджені форми цілодобового перебування дитини або денний стаціонар.

Путівки до відділень реабілітації надаються в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації (м. Донецьк, б. Пушкіна 34-а, контактний телефон -307-60-29) при наявності документів : заяви батьків або осіб, що їх замінюють, копії свідоцтва про народження дитини, копії паспортів батьків, виписки з медичної документації дитини, копії індивідуальної програми реабілітації дитини-інваліда.

Утримання, харчування, медичне забезпечення, виховання та реабілітаційні послуги дітям здійснюється на бюджетній основі.

Також, повідомляємо, що за потреби дітей-інвалідів м. Шахтарська, з 2008 року у місті працює Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, який є структурою Управління праці та соціального захисту населення Шахтарської міської ради.

З дітьми з обмеженими можливостями здоров’я проводиться робота з соціальної, психолого-педагогічної реабілітації, відповідно до призначень ЛКК, зазначених в індивідуальних програмах реабілітації дитини-інваліда.

Кожні 6 місяців в Центрі курс реабілітації проходять 16 дітей-інвалідів

м. Шахтарська з 2 до 14 років із захворюваннями за різними нозологіями.

Документи, які необхідні для зарахування дитини-інваліда до Центру соціальної реабілітації:

- направлення з УПСЗН;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- копія ідентифікаційного коду дитини;

- копія паспортних даних батьків;

- копія медичного висновку ЛКК на дитину-інваліда;

- виписка з медичної карти дитини-інваліда (форма 112);

- індивідуальна програма реабілітації дитини-інваліда;

- довідка про склад сім'ї;

- заява на зарахування дитини в центр.

У період з червня по серпень діти-інваліди мають можливість відвідувати всі заходи у Парку культури та відпочинку безкоштовно.

Також зазначаємо, що відділом фізичної культури та спорту управління культури, молоді та спорту Шахтарської міської ради, за підтримки заступника міського голови, з 1 вересня 2011 року було вирішено питання щодо організації на базі КФСК «Олімп» безкоштовних відвідувань басейну.

Щорічно вихованці Центру представляють свої творчі роботи на Благодійному фестивалі дитячої та юнацької творчості «Ми разом – ми рівні!» у м. Кировське.

У грудні місяці, за підтримки управління культури, молоді та спорту Шахтарської міської ради, а також приватних підприємців м. Шахтарська, з нагоди святкування Міжнародного дня інвалідів, проведено ранок для дітей-інвалідів центру.

За інформацією звертатись за адресою: м. Шахтарськ, вул. Матросова, 53, тел. 4- 33- 43. Прийом керівника здійснюється у середу з 8:00 до 12:00.
Категорія: Відділ по роботі з пільговою категорією населення | Переглядів: 544 | Додав: trud | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ВАЖЛИВО!

Роз`яснення Міністерства соціальної політики України, щодо колективно-договірної роботи


Заходи Державної та Регіональної цільових соціальних програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року у м. Шахтарську


Заходи щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища та заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру в м.Шахтарську на період 2013-2017 років

Стрічка новин
Праздники сегодня
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz